KONSERT// Moskus

Arr: Inderøy Jazzforum

Moskus ga ut sin fjerde plate høsten 2018, og Arild Andersen skrev følgende i Jazz i Norge:

"Ett av kjennetegnene på gode band er at de er i bevegelse. Denne evnen til å forflytte seg er godt utviklet hos Moskus. I løpet av fire album har de gått fra å være en sjarmerende pianotrio til å bli et skattkammer av overraskende vendinger. Både Anja Lauvdal og Hans Hulbækmo har tatt i bruk langt flere instrumenter enn piano og trommer. Det er bare kontrabassist Fredrik Luhr Dietrichson som holder seg til sitt ene. Sammenlikner man «Salmesykkel» som ble innspilt i 2012, med årets album, vil man oppleve to vidt forskjellige hørespill. Det de har til felles, er tilbakeholdenheten og det kreative overskuddet."


Moskus sitt siste album "Mirakler" er trukket fram som et av 2018 sine beste jazzutgivelser, og Deichmanske bibliotek er enig:
"Variert og leken jazz-skive med flere fine låter. Moskus klarer tidvis å få låtene til å høres ut som små fortellinger, slik som «Eventyrdagene«, «Spurte hva det var» og «Voyager», der instrumentene står frem med personlighet og sjel og skaper et «kammerspill» sammen."

Anja Lauvdal - piano
Fredrik Luhr Dietrichson - bass
Hans Hulbækmo - trommer