ÅPNING// PER DYBVIG

Velkommen til utstillingsåpning av Per Dybvig i Nils Aas Kunstverksted.

Dette blir første mulighet til å oppleve Per Dybvig sitt tegnede univers i Trøndelag!
Utstillingen åpnes av Knut Høihjelle, kunstner og avistegner for Namdalsavisa. Det blir musikalske innslag og forfriskninger.
Dybvig vil være tilstede ved åpningen.

Per Dybvig (f.1964, Stavanger) sin strek er for mange godt kjent gjennom alle hans bokillustrasjoner, og i likhet med Nils Aas, fra hans bakgrunn som avistegner. Som kunstner har han et slående stødig virke gjennom en årrekke, med tegningen som utgangspunkt.

Eventyrlig strek, løs og stødig. Flyktige øyeblikk fanges av hurtige tegninger, som samtaler mellom ukjente mennesker på gaten og cafeer, eller løsrevne bilder fra TV og aviser. Bruddstykkene blir smått absurde når de løsrives fra sin opprinnelige kontekst, men faller naturlig sammen i Dybvig sitt fantasiunivers. Et sted hvor rollene gjerne er snudd på hodet, hvor dyr røyker, går på to bein og jakter på en menneskelig jeger. Hvor bevere har reinsdyrhorn og kaniner skyter med gevær. Samtidig lager Dybvig nøysomme, detaljerte tegninger, tålmodig skravert. Teknikk og uttrykk varierer hele tiden, samtidig er han gjenkjennelig uansett hvor blyanten plasseres.