Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas Kunstverksted er et museum for billedhogger Nils Aas, samt et galleri med skiftende utstillinger av samtidskunst. Kunstverkstedet huser i tillegg et aktivt verksted og en kunstbutikk.

Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen sentrum i Inderøy, nært kunstnerens barndomshjem.

Nils Aas - Liv og Virke
Nils Aas - Liv og Virke
Nils Aas - Fiolinkongen
Nils Aas - Fiolinkongen
Byste av Rembrandt - Nils Aas
Byste av Rembrandt - Nils Aas

Nils Aas blir ansett for å være en av Norges fremste billedhoggere. Da stedet åpnet i 1996 hadde Nils Aas allerede gitt en betydelig del av sin kunst til museet, og han bidro til utformingen av utstillingsrommet.

Sentralt i rommet møter du verket Bauta i blandingsved, et monument over miljøet og menneskene Nils Aas vokste opp med.

I utstillingsrommet finner du også en permanent utstilling; Liv og virke, i form av en skulptur- installasjon som er Nils Aas sin egen framstilling av oppveksten på Straumen, samt lære- og arbeidsår i Oslo.
Etter Nils Aas sin bortgang i 2004 er det deponert en større samling av hans kunst i Nils Aas Kunstverksted, til bruk i formidlings- og forskningsøyemed. For å kunne realisere denne samlingen dobles arealet, og istandsetting av ny etasje er under arbeid.

Utstillinger i Nils Aas Kunstverksted
Museets særpregede utstillingskonsept er et resultat av rommet i grunnplanet slik det er formet. I Nils Aas Kunstverksted holdes fire – fem utstillinger i året, hvor den permanente utstillingen danner grunnlag for en gjensidig dialog mellom Aas` verk og kunstnerskap og gjestende utstillere.

Verksted
Nils Aas Kunstverksted huser et aktivt verksted, med mange aktivitetstilbud. Verkstedet er en av grunnsteinene i formidlingen til barn og unge, så vel som voksne.
Verkstedet er åpent for besøkende i helgene, hele sommeren, og i skolens ferieuker. Her kan de finne tre og leire til skulpturarbeid, og materiell til tegning og maling.
Verkstedet er en formidlingsarena for alle grupper som ønsker en unik opplevelse i møte med kunsten.

Museumsbutikk
Vår museumsbutikk har et bredt utvalg av grafikk, kunsthåndverk, kunstbøker, tegneserier og tegnemateriell til barn og voksne.
Museumsbutikken har en egen Nils Aas avdeling med skulpturer, grafiske blad, tegninger, kataloger i tillegg til kort, plakater og andre Nils Aas effekter. Dette er produkter som selges utelukkende på Nils Aas Kunstverksted.