ALF CHRISTIAN HVARING

Things we do III

Alf Christian Hvaring (f. 1976) sine arbeider er forankret i den figurative historiefortellingen, men inneholder abstrakte, utvidende elementer. Motivene presenteres gjennom snapshot-estetikkens evne til å fange tilfeldigheter, og viser mennesker i ulike situasjoner.

Bildene er frosne øyeblikk fra historier vi ikke kjenner, og åpner for assosiasjoner og tolkning. Menneskene på bildene gjøres anonyme. De skjuler ting, lener seg inn i abstraksjoner, har blanke fjes eller leser i tomme bøker. Elementer kan stå i veien for å se hvem de faktisk er, hvor historiene kommer fra, eller hvor de skal. Motivene vises, men opphavet tildekkes, så tilskueren selv må definere historien.

Personene vises i sammenhenger som vektlegger absurditeten ved tilværelsen og antyder en sentimentalitet, en ironi, eller en humor til hverdagslige spørsmål om vår eksistens.


Alf Christian Hvaring tok sin BA og Master i grafikk ved KHiO (2003-2008), og har siden utdannelsen hatt en rekke separat og kollektivutstillinger med både grafiske arbeider og malerier. Han er innkjøpt av blandt annet Norges Bank, Fritt Ord, Høgskolen i Hedmark, Høyskolen i Oslo og Forlaget Cappelen Damm.

"Off Road" - Alf Chr. Hvaring
"Off Road" - Alf Chr. Hvaring
"Night Rider" - Alf Chr. Hvaring
"Night Rider" - Alf Chr. Hvaring
"Rock my Boat" - Alf Chr. Hvaring
"Rock my Boat" - Alf Chr. Hvaring

"Ting vi gjør.. folk som ser ting vi gjør, hører ting vi sier eller leser ting vi har skrevet... ikke noe av dette er objektivt, men alt sanses og tolkes av et subjekt - deg. Bildene mine har motiver som jeg enten har sett, har opplevd eller hørt om og de er mine tolkninger av hva "som skjedde" - og ikke nødvendigvis "hva som egentlig skjedde". Jeg synes det er interessant å tolke små øyeblikk i andres liv på min måte, gjennom en svært utfordrende (og tilfeldighetsskapende) prosess, som de grafiske teknikkene er, og se hva slags narrativ som dukker opp."

- Alf Christian Hvaring