PATRICK HUSE - Landing woodwork

Patrick Huse arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og antropologi, og har et omfattende og solid kunstnerskap bak seg. I år er det 50 år siden Patrick Huse hadde sin debut på Statens Kunstutstilling i 1970, og jubileet er markert med flere utstillinger og hendelser gjennom året.

Med rotfeste i håndverket og den tradisjonelle landskapskunsten som referanse, utviklet tidlig hans kunstneriske arbeid seg i retning av et mer konseptuelt og bearbeidet uttrykk. Hans seneste fargesterke tresnitt og andre tre-objekter understreker en interesse for landskapet som et sentralt tema for ulike fagområder. I stor grad har denne interessen vært basert på en økende verdsettelse av det politiske aspektet ved landskap, og dets ideologiske betydning og effekt.

I utstillingen «Landing Woodwork» ved Nils Aas Kunstverksted, kan vi vente oss både innblikk i materialer og prosesser, i tillegg til en rekke tresnitt og skulpturelle objekter. Utstillingen åpnes 12. september med en kunstprat ved høvelbenken, der Patrick Huse vil samtale med Kunstkritiker og historiker Gustav Svihus Borgersen.

Patrick Huse (f.1948) har sin utdannelse fra Westerdals institutt for kommunikasjon, tegning og historie (Oslo, 1968), og Statens lærerskole i forming, med tegning og maling ved Rino Harveg, (Oslo, 1970). Etter sin debut, studerte Patrick Huse landskapskunst og konseptualisme på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. Gjennom en serie utstillinger fra midten av 1990-tallet og senere har han utfordret landskapskunsten på en måte som gjør prosjektet hans unikt.

Huse har den siste 20 årsperioden i hovedsak arbeidet med større museumsutstillinger i Canada, USA, Norge, Sverige, Finland, Island og Russland. Patrick Huse er representert i samlingene til Nasjonalmuseet for kunst, Lillehammer kunstmuseum, Henie Onstad Kunstsenter, Reykjavik Art Museum-Island og Pori Art Museum-Finland og en rekke private samlinger. I tillegg har han produsert filmer og utgitt en rekke bøker. Bøkene brukes som lærebøker på akademiske kurs i universiteter og høgskoler.

Kunstnerens hjemmeside: http://patrick-huse.org

Bli med inn i verkstedet til høstens utstiller her: VIMEO video

Patrick Huse - "Fractured surface" / "Irony og Violence"
Patrick Huse - "Fractured surface" / "Irony og Violence"
Patrick Huse  - Landing Woodwork
Patrick Huse - Landing Woodwork
Patrick Huse - "Spinning tops" / The Past Revisited
Patrick Huse - "Spinning tops" / The Past Revisited