SARA KORSHØJ CHRISTENSEN

Odds and Ends

Åpning 19.06 kl. 17:00 / STRAUMEN OPEN
SOMMERUTSTILLINGEN

Årets sommerutstilling med Sara Korshøj Christensen blir et etterlengtet dykk ned i hennes tvetydige, materialrike og undersøkende praksis.

Korshøj Christensens kunstnervirke kjennetegnes av stor variasjon i materialer, mening og form, ofte med et underliggende ubehag. Kunstnerskapet innehar også i stor grad en humoristisk letthet, som gjør verkene umiddelbare og attraktive. Korshøj Christensen er overbevist om at humor har et potensiale til å skape et slags pustehull for refleksjon, og derfor er nyttig å utforske kunstnerisk. Men som kjent kan også det som virker lystig, være potensielt det motsatte. Under overflaten ligger universelle og eksistensielle problemstillinger i form av noe som først kanskje virker som kjent og hverdagslig.

Odds and Ends blir en undersøkelse av egne verk i nye konstellasjoner, der eldre og nyere verk i forskjellige teknikker, settes i ny kontekst og i relasjon til stedet hun stiller ut.

__

Sara Korshøj Christensen (f. 1979, Danmark) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Wien. Separatutstillinger har funnet sted ved bl.a. Kunstnerforbundet, Galleri K, Galleri 69, Kit Schulte Contemporary Art, Berlin, Hun har deltatt i en lang rekke gruppeutstillinger, blant annet ved Akershus Kunstsenter, LOVAAS Projects, München, Norsk Billedhoggerforening, Museum der Unerhörten Dinge, Berlin, Nordnorsk Kunstsenter ,Historisk Museum, Oslo og Museum Morsbroich.

Av offentlige utsmykninger kan Kulturdepartementet og Kulturrådet nevnes. Hun er innkjøpt av Oslo Kommunes Kunstsamling, Stavanger Kunstmuseum, Nasjonalmuseet, Akershus fylkeskommune, KODE og Kunst på arbeidsplassen.

__

Nils Aas Kunstverksted stiller samlingen etter Nils Aas til disposisjon, for en utvidet dialog mellom de to ulike, og noen ganger overraskende like, kunstnerskapene. I sommer blir det en helhet og forbindelse mellom både kunstnerskap, rom og verk

sarachristensen.net

Bilde: Duet, fra serien Going Metal, Sara Korshøj Christensen.